Euro 2024: Τιτανομαχίες με φόντο τα ημιτελικά

Σε Στουτγκάρδη και Αμβούργο πέφτουν τα φώτα της πρώτης ημέρας των προημιτελικών για το Ευρωπαϊκή πρωτάθλημα του 2024 στη Γερμανία. Στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας, η οικοδέσποινα Γερμανία αντιμετωπίζει ως τυπικά φιλοξενούμενη την «εφηβική» Ισπανία. 

Τα «πάντσερ» σε ένα παιχνίδι λεπτών ισορροπιών θέλουν να βάλουν φρένο στον ενθουσιασμό των Ισπανών, έχοντας όπλο την εμπειρία και την έδρα τους. Και οι δύο «μονομάχοι» αποτελούν τα πιο μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης, βάσει τουλάχιστον της μέχρι τώρα εικόνας τους. Αμφότερες είναι αήττητες και έχουν τις δύο καλύτερες επιθέσεις στο τουρνουά με 10 γκολ για τους Γερμανούς και 9 για τους Ισπανούς. Στοίχημα η επίθεση τους, η οποία αποτέλεσε το όπλο τους μέχρι τώρα, οποτε θα στηριχθούν ξανά σε αυτή, στην μεταξύ τους αναμέτρηση. Άλλωστε, η αμυντική γραμμή και των δύο δεν βγάζει ιδιαίτερη σιγουριά. Προγνωστικά για νικητή είναι δύσκολο να δώσουμε. Ωστόσο, το να σκοράρουν και οι δύο ομάδες είναι αρκετά πιθανό και προσφέρεται σε απόδοση 1,70.

Στη δεύτερη χρονικά αναμέτρηση στο κουπόνι πάμε στοίχημα, η Γαλλία έρχεται αντιμέτωπη με την Πορτογαλία, σε μία αναβίωση του τελικού του 2016. Τότε, οι Γάλλοι ως απόλυτο φαβορί είχαν υποστεί ήττα στην παράταση με 1-0. Πλέον, οι ισορροπίες μεταξύ των δύο ομάδων έχουν αλλάξει. Το χάσμα ποιότητας μεταξύ τους έχει μικρύνει, ενώ μεγάλο φαβορί δεν υπάρχει. Στην μέχρι τώρα πορεία τους, οι δύο ομάδες είναι αρκετά μέτριες, μακριά από τα υψηλά στάνταρ απόδοσης που μπορούν να πιάσουν. Ίσως αυτό οφείλεται στο γεγονός πως παίζουν με αντιπάλους, που κλείνονται. Η μεταξύ τους αναμέτρηση αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να φωνάξουν «παρών» και να αποδείξουν πως μπορούν να πάνε μέχρι το τέλος του δρόμου. Στοίχημα και για τους δύο η αποτελεσματικότητα τους στο επιθετικό τους μισό. Η λογική λέει πάντως δεν θα δούμε ακρότητες στην έκταση του σκορ. Οπότε πάμε με το Χ2 και under 2,5 σε απόδοση 1,98.