Χαλκιδική: Ακυρώνουν κρατήσεις και ζητούν τα χρήματά τους πίσω, λόγω της έλλειψης νερού στο Πευκοχώρι

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των επιχειρηματιών και ξενοδόχων του Πευκοχωρίου Χαλκιδικής, λόγω της χαμηλής ποσότητας νερού που υπάρχει στην περιοχή, εξαιτίας όπως τονίζει η δημοτική Αρχή την αλόγιστη υπερκατανάλωσή του για πότισμα του γκαζόν.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr εξαιτίας της μη επάρκειας του νερού για αρκετό διάστημα, αρκετοί τουρίστες που διαμένουν στη συγκεκριμένη περιοχή, έχουν προχωρήσει σε ακυρώσεις των κρατήσεών τους, ενώ ζητούν και τα χρήματά τους πίσω, ώστε να μετακινηθούν σε άλλο παραθαλάσσιο μέρος, για να συνεχίσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Πολίτες δεν έχουν «δει» ούτε σταγόνα για νερό εδώ και μέρες – Γεμίζουν τις δεξαμενές με βυτιοφόρα

«Τα προβλήματα έχουν εμφανιστεί από την αλόγιστη χρήση νερού, ενώ υπήρξε και ζημιά στην κεντρική αντλία που έχει το Πευκοχώρι, με αποτέλεσμα η δεξαμενή να αδειάσει και να μην μπορέσει να συμπληρώσει και πάλι νερό, διότι άδειασαν όλα τα αποθέματα από τις δεξαμενές που υπήρχαν, αν και η ζημιά είχε φτιαχτεί. Επίσης, υπάρχει πρόβλημα και μόλις «έρθει» λίγο νερό απευθείας, επειδή τα γκαζόν είναι προγραμματισμένα να «τραβούν» νερό. Παράλληλα, εκτός από την κακή διαχείριση των πολιτών φέρεται ότι κάποια κυβικά μέτρα που ήταν για το Πευκοχώρι, «πήγαν» σε άλλο χωριό» σημείωσε στο GRTimes.gr o πρόεδρος της κοινότητας του Πευκοχωρίου, Γεώργιος Τσιρκούδης.

Παράλληλα, χθες, Δευτέρα (15/7) έλαβε χώρα μία βλάβη στην ηλεκτροδότηση του χωριού το βράδυ, παρόλα αυτά αποκαταστάθηκε άμεσα. Επίσης, το ίδιο πρόβλημα σημειώθηκε και στο Πολύχρονο, όπου για περίπου έξι ώρες ο οικισμός δεν είχε ρεύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr καθημερινά γεμίζουν – όσο είναι δυνατόν αυτό – βυτιοφόρα τις δεξαμενές που υπάρχουν στο Πευκοχώρι, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες που βρίσκονται αυτή την περίοδο εκεί. Ωστόσο, ακόμη κι αυτή η προσπάθεια «σκοντάφτει» σε δυσκολίες, διότι τα φορτηγά πρέπει να περάσουν εντός των στενών δρόμων του χωριού, όπου τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, δυσχεραίνουν ακόμη παραπάνω το έργο του Δήμου.

«Γίνονται προσπάθειες απ’ όλους για να βρεθεί μία μόνιμη λύση, αλλά το πρόβλημα έπρεπε να είχε λυθεί πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Σε κάποιους έρχεται λίγο νερό, ενώ μερικοί δεν έχουν «δει» ούτε σταγόνα» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της κοινότητας Πευκοχωρίου.

«Ο κόσμος πρέπει να σταματήσει το πότισμα για να λυθεί το πρόβλημα»

Το GRTimes.gr επικοινώνησε με τη δήμαρχο Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, η οποία τόνισε ότι για να σταματήσει τον εν λόγω πρόβλημα πρέπει οι κάτοικοι να σταματήσουν το πότισμα.

«Πρόβλημα υπάρχει με το νερό στο δυτικό κομμάτι του Πευκοχωρίου και μόνο. Υπήρχαν κάποιες βλάβες και στην ηλεκτροδότηση, αλλά τις αποκαταστήσαμε άμεσα. Επίσης, έχει λυθεί και το θέμα με το ρεύμα που δημιουργήθηκε και στο Πολύχρονο, ωστόσο την ευθύνη έχει ο ΔΕΔΔΗΕ για τέτοιου είδους ζητήματα. Εμείς με τη σειρά μας, κάνουμε κάποιες ενέργειες να ενισχύσουμε τις δεξαμενές, όπως με υδροφόρες του Δήμου που τις γεμίζουν, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Πρέπει να σταματήσει ο κόσμος να ποτίζει, ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Δεν υπάρχει νερό, λόγω υπερκατανάλωσης και μόνο» πρόσθεσε η κ. Χαλκιά.

Πηγή: https://www.grtimes.gr/ellada/koinwnia/chalkidiki-akyronoyn-kratiseis-kai-zitoyn-ta-chrimata-toys