Εγκατάλειψη στην Χρυσοπηγή Σερρών! (φωτογραφίες)

Η περιοχή στην Χρυσοπηγή Σερρών δυστυχώς δείχνει αρκετά χρόνια τώρα να είναι σε πλήρη εγκατάλειψη.

Το μέρος που κάποτε λάτρευαν οι Σερραίοι είναι πλέον μόνο μνήμες μίας άλλης εποχής.

Πρέπει και το Δασαρχείο και ο Δήμος αλλά και η Περιφέρεια να ασχοληθούν αρκετά παραπάνω για να έρθει ένα αποτέλεσμα ώστε και ζωή να αποκτήσει ο τόπος αλλά και κυρίως να προφυλαχθεί το περιβάλλον.

Αυτές τις μέρες στο τόπο μας έχουμε πλήθος πυρκαγιών, όποιος βρεθεί στην Χρυσοπηγή θα διαπιστώσει άμεσα ότι δεν γίνεται καν καθαρισμός από ξερά χόρτα, σκουπίδια και γενικότερα δεν προσέχει κανείς το μέρος. 

Οι παλιές κατασκηνώσεις της ΓΕΧΑ και του ΠΙΚΠΑ που τόσες χιλιάδες Σερραίοι έχουν περάσει τα καλοκαίρια τους είναι σε πλήρη εγκατάλειψη. Όσο μπορούσαμε να δούμε από έξω δεν είναι καθαρό το μέρος από χόρτα και χρειάζεται σίγουρα άμεσα φροντίδα.

Το ΠΙΚΠΑ που συγχωνεύθηκε μαζί με άλλους οργανισμούς για να συγκροτηθεί ο «Εθνικός Οργανισμός Κοινωνικής Φροντίδας» το 1998 και στη συνέχεια συγχωνεύθηκε και με άλλους οργανισμούς το 2009 μήπως ήρθε η ώρα να περάσουν όλα αυτά στους Σερραίους και μέσω του Δήμου ή και άλλων φορέων να αποτελέσει η κατασκήνωση ξανά χώρο αναψυχής για τους μικρούς Σερραίους;

Μήπως τα κτίρια που βρίσκονται στο δρόμο και κάποια σας δείχνουμε πρέπει να ανακαινιστούν και να δοθουν προς χρήση για να γίνει το μέρος ξανά το καλοκαίρι και όχι μόνο μία ωραία βόλτα στην εξοχή;

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ασχοληθούν οι φορείς. Αξίζει η Χρυσοπηγή την φροντίδα μας.