Γερμανία : Απελάθηκε ο ιμάμης του Ισλαμικού Κέντρου Αμβούργου – Aυστηροποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής

Ο πρώην επικεφαλής του απαγορευμένου Ισλαμικού Κέντρου Αμβούργου, Μοχάμεντ Χαντί Μοφατέ, απελάθηκε σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές. Θεωρείται «άνθρωπος» του ιρανικού καθεστώτος στην Ευρώπη.

Την ώρα που γερμανική κυβέρνηση και αντιπολίτευση συζητούν στη Βουλή την αυστηροποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής και της πολιτικής ασφαλείας, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Ζόλινγκεν και την αυξανόμενη εδώ και μήνες ισλαμιστική, η υπόθεση του ιμάμη Μοχάμεντ Χαντί Μοφατέ, πρώην επικεφαλής του απαγορευμένου από τον Ιούλιο Ισλαμικού Κέντρου του Αμβούργου, είναι ενδεικτική της γραμμής που πλέον ακολουθείται.

Ο σιίτης ιμάμης, με στενές επαφές σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες με τον σκληροπηρυνικό Ανώτατο Ηγέτη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Αλί Χαμενεϊ, εγκατέλειψε  τη Γερμανία κατόπιν απόφασης για την απέλασή, του που είχαν εκδώσει οι αρχές του Αμβούργου τον Αύγουστο.

Ο ίδιος πρόλαβε να προσφύγει στη γερμανική δικαιοσύνη κατά της απόφασης απέλασης, όμως οι αρμόδιες αρχές του Αμβούργου έχουν επιβεβαιώσει ότι απελάθηκε ήδη το βράδυ της Τρίτης και μάλιστα τού έχει απαγορευθεί η είσοδος στη Γερμανία για είκοσι χρόνια. Σε περίπτωση παραβίασης της απόφασης αυτής, απειλείται με φυλάκιση τριών ετών.

Απαγορευμένο «προπύργιο του Ιράν»

Με απόφαση της ομοσπονδιακής υπ. Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ μόλις τον Ιούλιο απαγορεύθηκε η δράση του Ισλαμικού Κέντρου του Αμβούργου διότι χαρακτηρίστηκε ως εξτρεμιστικό, ισλαμιστικό δίκτυο αλλά και ως το σημαντικότερο προπύργιο της προπαγανδιστικής μηχανής της Τεχεράνης στην Ευρώπη.

Η γερμανική αστυνομία σφράγισε επίσης το “Μπλε Τζαμί” του Αμβούργου και άλλους τρεις χώρους λατρείας ανά τη Γερμανία, που σχετιζόνταν με το Ισλαμικό Κέντρο.

Όσο για τον ιμάμη που απελάθηκε όπως ανέφερε ο υπ. Εσωτερικών του κρατιδίου του Αμβούργου Άντι Γκρότε ήταν από τους «πλέον εξέχοντες ισλαμιστές στη Γερμανία» με σταθερούς, οικογενειακούς δεσμούς με την θεοκρατική ελίτ του Ιράν. «Θα συνεχίσουμε να τηρούμε σκληρή γραμμή κατά των ισλαμιστών χρησιμοποιώντας όλα τα νόμιμα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Πηγή Deutche Welle